Vi vann!

Saxxum Aktiv, årets mixfond

enligt Morningstar

Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv har prisats som årets mixfond vid Morningstar Fund Awards 2019. Morningstar har granskat de historiska prestationerna under de senaste fem kalenderåren med tonvikt på 2018 för att sedan hitta de fonder som har presterat bäst. 2018 lyckades vi med det som få andra mixfonder på marknaden klarade av – att leverera en positiv avkastning när världens börser föll.

Morningstar Awards 2019, Morningstar, Inc. All rights reserved.
Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv, Category winner of Best SEK Allocation Fund 2019, Sweden.

Morningstars motivering: ”Högst avkastning 2018 i gruppen svenska blandfonder med fem års historik, tillsammans med att Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv lyckats ge den lockande långsiktiga kombinationen högre avkastning och lägre risktagande än kategorisnitten.”Här kan du handla fonden

Mer om fonden
Saxxum Aktiv är en global mixfond som erbjuder unika möjligheter och begränsas inte till svenska aktier och räntor.

Vi särskiljer oss från traditionella mixfonder på flera punkter. Priset är en, som för närvarande är lägre än snittet. Men det är i förvaltningen vi skiljer oss mest. Vår möjlighet att ta positioner globalt gör att vi inte är begränsade till Sverige där det kan bli svårt att skapa avkastning i en miljö med negativa räntor samt en orolig aktiemarknad. Saxxum Aktiv passar den sparare som inte vill försöka tajma marknaden själv.

Mer om Morningstar Fund Award
Morningstar som är världens största oberoende utgivare av fondinformation arrangerar Morningstar Fund Awards i ett flertal länder och delade ut i Sverige för första gången 2017.

Morningstars kalkyler pekar ut fonder som har levererat avkastning i toppklass och gjort det med risktagande under snittet. Priset hette tidigare ”Årets stjärnförvaltare” och delade ut tillsammans med Dagens Industri.