Sverigefonden nominerad vid Morningstar Fund Awards

2019-02-21
Aktie-Ansvar Sverige har i dagarna nominerats till bästa fond i kategorin "Best Sweden Equity Fund" vid Morningstar Fund Awards. De senaste tre åren har fonden avkastat drygt 6% (efter avgifter) bättre än sitt jämförelseindex, SIXPRX. Sverigefonden har under samma period överavkastat OMXS30 inklusive utdelningar med över 10%.


Det är andra året i rad som Aktie-Ansvar Sverige, med förvaltare Lars-Erik Lundgren i spetsen blir nominerad vid Morningstar Fund Awards.
 

– Vi har i vår aktiva förvaltning lyckats hitta flera bolag som utvecklats väl givet konjunkturförloppet under perioden. I början var vi överviktade bolag som Sandvik och Stora Enso där vi förutom konjunkturen såg ett bra internt förändringsarbete vilket har utvecklats väl. Under senare delen har vi viktat ner cykliska bolag av värderingskäl vilket just då var ca ett kvartal för tidigt men har under hösten visat sig vara rätt. Dessutom har flera av våra tidigare favoritcase, såsom Coor, Dometic, Capio och MTG materialiserats, vilket lett till att vi sålt hela positionen med god förtjänst, berättar Lars-Erik Lundgren som är ansvarig förvaltare för fonden.


Vi är självfallet oerhört glada och stolta över nomineringen! Morningstar Fund Awards går av stapeln den 11 mars.

 

Skriv Ut

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.