Sverigefonden nominerad till årets fond

2017-02-23
Aktie-Ansvar Sverige och förvaltaren Lars-Erik Lundgren i rampljuset

Utmärkelsen ”Morningstar Fund Awards” har en lång historia i Europa och har delats ut i allt fler länder i Europa tidigare. Här i Sverige är det nu premiär, och den 13 mars kommer Morningstar att utse de bästa fonderna som säljs i Sverige. Utifrån sex kategorier som anses särskilt intressanta för svenska fondsparare har Morningstar granskat de historiska prestationerna under de senaste fem kalenderåren med tonvikt på 2016. De har också justerat för skillnader i risktagande så att jämn värdeutveckling premieras för att hitta de fonder som har presterat bäst. Bland de nominerade fonderna 2017 har Aktie-Ansvar Sverige blivit nominerad i kategorin ”Best Sweden Equity fund” med förvaltare Lars-Erik Lundgren i spetsen.

 

Dessutom var Lars-Erik Lundgren gäst i Börslunch den 22/2 där han tillsammans med Niklas Thorén Lorentzon diskuterar vart Stockholmsbörsen nu är på väg. I programmet diskuteras bolaget Coor, ett av Sverigefondens innehav.

Se klippet med Lars-Erik här:
https://www.efn.se/bors-finans/borslunch-22-feb-2017/ 

Skriv Ut

 Historisk avkastning ger ingen garanti för framtiden. Som i allt fondsparande kan du förlora pengar. Spara lång­siktigt och gärna regelbundet.