Björn Löfdahl ny ansvarig förvaltare av Graal Kvanthedge

2017-05-04
Aktie-Ansvar tar nu nästa steg med utvecklingen av nya och befintliga fonder. För fonden Graal Kvanthedge innebär det att Björn Löfdahl kommer att ta över rollen som ansvarig förvaltare. Björn Löfdahl förstärkte Aktie-Ansvars förvaltningsteam 2016 inom den kvantitativa förvaltningen tillsammans med Tobias Grelsson, som programmerare, och Boualem Djehiche som senior rådgivare.

VD Sina Mostafavi: ”Vi är nöjda med IPM-samarbetet och den avkastning fonden haft sedan starten 2010. När vi nu har skapat förutsättningar för att vidareutveckla vår multistrategifond Graal Total, med underliggande fonder, är det naturligt att vi tar ett större ansvar i förvaltningen. Vi har satsat på att förädla Graal Total genom att utveckla respektive underliggande singelstrategier. Nu står vi i ett läge där vår egen förvaltning kan bidra med en breddning för Graal Kvanthedge. Vi har under det senaste året byggt upp ett eget team med gedigen kompetens inom kvantitativ förvaltning. Målsättningen har varit att ta ett större ansvar för förvaltningens kvalitet och resultat och tanken är att fortsätta att förvalta fonden med samma inriktning som tidigare.”

 

Björn

Inriktningen på förvaltningen i Graal Kvanthedge mot fundamentala makroinvesteringar kommer inte förändras när Björn Löfdahl tar över förvaltningen den 25 maj. Fonden har haft en årlig standardavvikelse på 10-15% sedan start och där ligger fortsatt målsättning framöver. Målet om en nettoavkastning på 5-7% per år efter avgifter kvarstår.

  

Björn Löfdahl: ”Jag ser fram emot att axla ansvaret genom att fortsätta det fina arbete som gjorts i Graal Kvanthedge. Det känns också väldigt stimulerande att vara en del av ett fondbolag som nu gör en märkbar satsning på tillväxt. Med min bakgrund och kompetens vill jag naturligtvis göra mitt yttersta för att bidra till fortsatta framgångar för fondandelsägarna i Kvanthedge.”

 

Björn Löfdahl tillträder som ansvarig förvaltare från och med 25 maj.

 

 

FAKTA OM FÖRVALTARNA INOM DEN KVANTITATIVA FÖRVALTNINGEN

Björn Löfdahl har en doktorsexamen i tillämpad matematik från Kungliga Tekniska Högskolan och kommer senast från Handelsbanken Capital Markets där han arbetade som kvantitativ analytiker med fokus på värderingsmodeller för derivat.

 

Tobias Grelsson har studerat matematik och programmering vid Uppsala Universitet och kommer senast från GNO-Data och har 12 års erfarenhet av programmering.

 

Boualem Djehiche är professor i matematisk statistik vid Kungliga Tekniska Högskolan där han grundade inriktningen för kvantitativ finans. Han har sedan millenniumskiftet haft ett antal ledande roller inom försäkring och förvaltning där han bland annat jobbat som chef för Risk Management på försäkringsbolaget Skandia Liv samt åtta år som delansvarig för den strategiska forskningen hos IPM.

Skriv Ut

 Historisk avkastning ger ingen garanti för framtiden. Som i allt fondsparande kan du förlora pengar. Spara lång­siktigt och gärna regelbundet.