Glad sommar!

2019-06-20
Nu är sommaren här och vi på Aktie-Ansvar vill passa på att önska dig och dina närmaste en trevlig sommar. Carl Bergenstråhle, marknadschef på Aktie-Ansvar, sammanfattar första halvan av 2019 och ger sina bästa tips på hur man bör tänka kring sitt sparande under sommaren.Hallå där Carl Bergenstråhle, marknadschef hos Aktie-Ansvar. Halva 2019 har passerat, vad är spartrenderna hos Aktie-Ansvar under året?
Ska man se på flödena i våra fonder så är det fortsatt tro på börsen och globala aktier. Vi har sett stor efterfrågan på vår Sverigefond i år, vilket är förståeligt efter att fonden åter igen blev nominerad vid Morningstar fund awards. Dessutom är det alltid såhär när börsen stigit kraftigt. Då vill vi svenskar köpa mer aktier. Vi är även glada att man hittat till fonden Saxxum Aktiv. Vi har verkligen försökt lyfta fram att fonden skiljer sig mot sina konkurrenter och känslan är att många nu förstår vitsen med att ha en global mixfond i sin portfölj.

Under året har två fonder nominerats vid Morningstar Fund awards och Aktie-Ansvar vann en kategori. Berätta mer om det?                                   
Det är en stor händelse för Aktie-Ansvar. Aktie-Ansvar Sverige nominerades för andra gången på tre år, det är ett kvitto på att aktiv förvaltning lönar sig och att vi har rätt strategi i vår förvaltning. Man ska komma ihåg att urvalet är över 140 fonder i den kategorin. Så här sträcker vi verkligen på oss! Fonden Saxxum Aktiv var nominerad för första gången och vann dessutom. Kul att få det erkännandet och kul att även här visa att aktiv förvaltning, unika egenskaper och att våga vara långsiktig i sin strategi verkligen lönar sig.

Slutligen, hur ska man tänka i sitt sparande under sommaren?
Vi förespråkar långsiktighet. Troligtvis kommer denna sommar inte vara avgörande för ditt sparande. Det viktigaste är som sagt att man har en långsiktig strategi som man håller sig till. Månadssparande är magiskt där – du köper lite varje månad och slipper drabbas av att marknaderna faller precis efter man investerat. Så mitt allmänna råd är: vila och njut och börja månadsspara om du inte gjort detta innan.

Glad sommar önskar vi er!

 

Skriv Ut

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.