Aktie-Ansvar åtar sig att nå nettonollutsläpp 2050

2021-07-07
Aktie-Ansvar har tillsammans med 41 andra investerare anslutit sig till Net Zero Asset Managers initiative för att åta sig att nå nettonollutsläpp. Med detta når initiativet 128 undertecknare och ett samlat förvaltat kapital om 43 biljoner dollar.


 

Aktie-Ansvar har arbetat med ansvarsfulla investeringar sedan 1965. När vi nu signerar Net Zero Asset Managers initiative tar vi ytterligare ett viktigt steg i det arbetet. Genom att underteckna initiativet lovar vi att göra vår del för att skapa förutsättningar för att nå nettonollutsläpp 2050 och att sätta delmål för att minska utsläppen redan innan 2030. Vårt mål är att vi genom fortsatt samarbete med portföljbolag och branschkollegor ska skapa rätt möjligheter även för kommande generationer. Kort och gott, ansvarsfulla investeringar.

Initiativet består idag av 128 investerare där samtliga har åtagit sig målet att nå nettonollutsläpp. I samband med de senast ansluta undertecknarna har initiativet nått en ny milstolpe – ”net zero tipping point”. Det innebär att hälften av alla tillgångar bland samtliga kapitalförvaltare globalt nu är en del av initiativet.


Läs mer om hur vi arbetar med ansvarsfulla investeringar här »

Läs mer om Net Zero Asset Managers initiative här »

Skriv Ut

Vi använder cookies, läs mer här om hur det fungerar.

Jag förstår.